cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Nieuws over Twitter doet koers Dogecoin dalen

Het gaat momenteel slecht met de koers van Dogecoin. De munt heeft te maken met een flinke prijsdaling. Dogecoin is een zogenaamde memecoin, maar wist dankzij Elon Musk veel waarde te vergaren. Nu Musk de nieuwe CEO van Twitter is, daalde de waarde van de munt behoorlijk. Dat komt vooral doordat de nieuwe CEO altijd achter de munt gestaan heeft, maar nu heeft aangekondigd de integratie van de munt voorlopig maar even op een laag pitje te zetten.

Geen cryptowallets op Twitter

Elon Musk maakte een jaar geleden bekend groot fan te zijn van de cryptomunt Dogecoin. Volgens hem is de memecoin een beter alternatief voor de Bitcoin. Om die reden was het handelen in cryptovaluta als Dogecoin dan ook erg aantrekkelijk. Doordat de immens populaire Musk er reclame voor maakte, waren er veel geïnteresseerden die de munt wilden hebben. Maar inmiddels heeft de excentrieke ondernemer miljarden aan de overname van Twitter besteed, waardoor Dogecoin even op een laag pitje komt te staan.

De verwachting was dat Musk een cryptowallet zou gaan integreren binnen Twitter, waarin bijvoorbeeld de Dogecoins kunnen worden opgeslagen en verhandeld. Maar de nieuwswebsite Platformer meldde onlangs dat Twitter geen cryptowallet gaat maken en de ontwikkeling ervan zelfs helemaal heeft stopgezet. Het bouwen van een cryptowallet voor het social medium lijkt daarmee in de ijskast te zijn gezet.

Koers stimuleren

Er is een belangrijke reden waarom de waarde van Dogecoin binnen 24 uur met wel tien procent wist te dalen. De afgelopen week heeft Musk volop reclame gemaakt voor de munt. Hij plaatste op Twitter een fota van een Shiba Inu die een Twitter-shirt draagt. Daarnaast stond er een pompoen met een Twitter-logo op de foto. Fans van Musk dachten daarom dat de integratie van cryptomunten snel naar Twitter zouden komen, zeker nu Musk de nieuwe eigenaar van het social medium is.

Daarom wilden veel aanhangers van Musk nog snel wat Dogecoin kopen voordat de integratie in zou gaan. Er ontstond daardoor een behoorlijke vraag naar de munt. De nieuwe CEO had alleen een knipogende smiley bij zijn tekst gezet, maar de community verwachtte dat DOGE een betaalmethode op Twitter zou gaan worden. Het was dan ook een grote schok toen bleek dat Musk de plannen om cryptomunten binnen het social medium te integereren in de ijskast had gezet.

Waardedaling

Die teleurstelling leidde ertoe dat de waarde van DOGE behoorlijk daalde. Maar het is nog niet helemaal verloren. Afgelopen woensdag kwam er een interview uit waarin Musk zijn plannen voor Twitter uit de doeken doet. Daarbij had hij het opnieuw over betalen met Dogecoin. “Ik betaal 10 cent voor dit artikel, ofwel één Dogecoin”, liet Musk zich ontglippen. Dat leidde ertoe dat volgers van Musk iets optimistischer werden over de toekomst van de munt en beschouwden dat als Musk die ‘bullish’ zou zijn over de munt.

Musk nam afgelopen september Twitter over voor maar liefst 44 miljard dollar. Daarbij werden hoge managers ontslagen en stelde Musk dat er meer ruimte zou komen voor het vrije woord. Binnen een week tijd werden er veel nieuwe veranderingen doorgevoerd, waaronder een goedkoper Twitter Blue-abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *