cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

De toekomst van de cryptovaluta: ‘Gouden bergen of een zeepbel?’

Momenteel is de handel in cryptovaluta erg populair. Via vele verschillende exchanges kan je nu je bitcoins gewoon afrekenen met bijvoorbeeld ideal. En dit gebeurt dan momenteel ook met grote mate. Het begon allemaal in 2009. Toen waren er 30 programmeurs die in hun vrije tijd bezig waren met het creeren van de bitcoin. Uiteindelijk lukte dit en was het Satoshi Nakamoto die de uitvinder was van deze munt. Alleen is die naam een pseudoniem en weet niemand wie hij daadwerkelijk is.

In 2009 kwam de munt dus uit en was hij nog erg weinig waard. En dat te bedenken dat hij eind 2017 bijna 20.000 dollar waard was per stuk! Op het moment van schrijven staat de BTC (afkorting voor bitcoin) op 9500 dollar. Ook een ongekend bedrag voor één muntje.

Maar wat gaat de toekomst opleveren? Gouden bergen of één grote zeepbel? Als we over tientallen jaren de geschiedenisboeken openen om over cryptovaluta te lezen, zal de opkomst ervan rond 2017 en 2018 als een typisch voorbeeld van een maatschappelijke hype worden neergezet. Alle kenmerken waren er: de Bitcoin koers steeg binnen mum van tijd van enkele honderden dollars naar twintigduizend (!!) dollar per stuk, maar kelderde ook net zo vlug weer. De Bitcoin was overal en allerlei consumenten die geen flauw idee hadden wat blockchain betekent en die nog nooit op de valutamarkt hadden gespeculeerd, bleken ineens trotse bezitters van een voorraadje Bitcoin. Ben jij geinteresseerd in bitcoin trading neem dan gerust een kijkje.

Die situatie kon niet voortduren en dat heeft 2019 bewezen. Tal van cryptovaluta zijn afgelopen jaar gesneuveld en veel nieuwe initiatieven, zoals de Libra, zijn (nog) niet van de grond gekomen. Dat lijkt wellicht slecht nieuws, maar het is belangrijk te beseffen dat cryptovaluta allesbehalve verdwenen zijn en dat er op dat domein legio innovaties en ontwikkelingen spelen. Cryptovaluta zijn niet weg, maar de markt is zich aan het stabiliseren. Dat betekent dat de hype voorbij is en cryptovaluta langzaam een onderdeel van de maatschappij kunnen worden, en dat heeft grote voordelen.

Wat de toekomst gaat brengen kan niemand voorspellen. Wel is het raadzaam om alle ontwikkelingen in de gaten te houden om wellicht wel toe te slaan op het juiste moment.

2 gedachten over “De toekomst van de cryptovaluta: ‘Gouden bergen of een zeepbel?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *