cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Bitvavo of Binance: welk platform kies je om te handelen in crypto?

Sta je op het punt om te starten met handelen in cryptovaluta, en overweeg je om Bitvavo of Binance te gebruiken? Er is geen platform dat het beste voor iedereen werkt. Ieder platform is gericht op een andere doelgroep. Bij het kiezen van een cryptoplatform is het belangrijk dat je de juiste vindt, die het beste bij jouw specifieke situatie past. Om te achterhalen welke beurs dat is, is het nodig om de eigenschappen van de verschillende platformen in kaart te brengen. Bitvavo vs Binance, dit artikel laat je de verschillen en overeenkomsten zien van deze cryptobeurzen, zodat je zelf een afweging kunt maken waar je in crypto gaat handelen.

Bitvavo: dit moet je weten

Bitvavo is een cryptoplatform dat in Nederland is opgericht. Bij dit platform wordt er gestreefd naar gebruiksvriendelijkheid en lage kosten. Hiermee probeert het platform vooral beginnende handelaren te trekken. Dankzij een overzichtelijke UI op de website en de app is het gelukt om een eenvoudige gebruikservaring te bieden aan gebruikers. De kosten voor het gebruik van het platform – de zogeheten handelskosten – liggen ook een stuk lager dan bij veel concurrerende platformen die er in de markt te vinden. Je betaalt namelijk maximaal 0,25% aan kosten over je transacties. Voor beginnende handelaren is er zelfs een actie waarbij er geen transactiekosten worden gemaakt voor de eerste 7 dagen op de eerste 1000 euro die je verhandelt op het platform. In de praktijk is dat een leuk voordeeltje voor starters, bedoelt om kennis te maken met handelen in crypto via Bitvavo.

Het platform van Bitvavo is verder op alle soorten apparaten gemakkelijk te bedienen. Denk hierbij aan desktop pc’s, praktisch alle soorten smartphones van alle merken en de verschillende soorten tablets die er zijn, van verschillende merken. Op Bitvavo kun je vrijwel alles vinden wat een beginnende investeerder nodig heeft om te handelen in crypto. Goed aan Bitvavo is verder dat er meer dan 150 verschillende soorten crypto kunnen worden gekocht en verkocht, waaronder de belangrijkste soorten digitale coins als de Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Solana, en Ripple XP, maar ook allerlei minder bekende cryptomunten zijn voorhanden. Goed om even te kijken in welke munten er zoal gehandeld kan worden, zodat je weet of de door jou beoogde handel in bepaalde crypto ’s mogelijk is. Maar er is meer goed nieuws: de ondersteuning van Bitvavo is in het Nederlands, zowel de website, de app, als de helpdesk. Handig dus, als je Engels niet al te best is, en je gewoon in crypto wilt handelen in het Nederlands zonder moeilijk gedoe.

Binance: dit moet je weten

Binance is een platform dat op de Chinese crypto exchange is begonnen in 2017. Tegenwoordig is het een van de grootste crypto beurzen ter wereld geworden. Op Binance kun je vrijwel alles vinden wat een handelaar nodig heeft. Je kunt hier in opties en futures handelen en met hefbomen werken bijvoorbeeld. Er zijn veel geavanceerde opties die perfect zijn voor de professionele handelaren. Anders dan Bitvavo is dit platform niet zo eenvoudig, zeker voor beginnende handelaren niet. Er wordt gebruik gemaakt van een hoop opties die professionele handelaren kunnen helpen om beter transacties uit te kunnen voeren. Er zijn hierbij veel meer mogelijkheden om geld te verdienen met crypto. De transactiekosten bij Binance zijn net zoals bij Bitvavo erg laag in vergelijking met soortgelijke handelsplatformen voor crypto. In beginsel betaal je namelijk maar 0,1% aan handelskosten! Dat is dus zelfs nog minder dan bij Bitvavo.

Op Binance heb je daarnaast ook een erg groot aanbod aan verschillende cryptomunten. Het aanbod van crypto op Binance is een stuk groter dan het aanbod op Bitvavo. Het is dus mogelijk om veel meer te diversifiëren voor wat betreft je investeringen in cryptovaluta dan bij Bitvavo.

Welke van deze twee crypto exchanges zou je moeten kiezen?

Als beginnende investeerder is het belangrijk dat je vooral het noodzakelijke tot je beschikking hebt zonder extra opties die je waarschijnlijk niet zal gebruiken. Het is hierbij beter om een platform te gebruiken dat gemakkelijk te begrijpen is, en waar gemakkelijk mee te werken is. Voor beginnende cryptohandelaren is Bitvavo daarom veelal de beste optie. Voor gevorderde en professionele cryptohandelaren en investeerders is Binance daarentegen de betere optie, omdat het veel geavanceerde functies heeft, je in meer dan alleen in crypto kunt investeren, en er daarnaast een ontzettend groot aanbod aan cryptomunten is. Uiteraard hangt dit alles wel ook af van persoonlijke wensen, voorkeur, eisen en meer. Maak dus zeker ook zelf een vergelijking door beide platformen te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *