cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Bende stal 100 miljoen euro aan cryptocurrency’s, ook van sterren

Volgens Europol heeft een bende voor maar liefst 100 miljoen dollar aan cryptovaluta gestolen. Ze hadden het vooral voorzien op beroemdheden zoals topsporters, internetberoemdheden en musici. Er zijn acht arrestaties verricht.

De daders kregen op een illegale manier toegang tot de telefoons van hun slachtoffers. Zo konden ze cryptomunten en persoonlijke informatie stelen. Ook namen ze accounts van hun slachtoffers over op sociale media.

De criminelen gebruikten een techniek die bekendstaat als ‘sim swapping’, waarbij iemands telefoonnummer wordt overgenomen. Volgens Europol is sim swapping een van de belangrijkste trends op het gebied van cybercrime.

De criminelen weten de sim van het slachtoffer te deactiveren en het nummer over te dragen naar een eigen simkaart. Dit wordt veelal gedaan door providers te misleiden of via omgekochte medewerkers van telecombedrijven, stelt Europol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *