cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Bitcoin whales verkochten grote aantallen Bitcoins

Diverse Bitcoin Whales hebben sinds maar grote aantal BTC verkocht. De prijs van de Bitcoin heeft vandaag de $15.970 behaald. Dit nadat naar buiten kwam dat whales sinds maart het hoogste aantal Bitcoin hebben verkocht. In eerdere cycli herstelde de dominante crypto valuta zich doorgaans na een grote verkoop van whales.

Op 12 maart bereikte de ‘All Exchanges Instlow Mean (MA7) indicator’ 3 punten. Op dat moment daalde de BTC prijs tot $3.596 op BitMEX na het zien van trapsgewijze liquidaties. Sindsdien is de MA7 indicator nooit meer boven de 1,7 gestegen. Op 11 november naderde de MA7 voor het eerst sinds maart de 2. Dit geeft aan dat whales de afgelopen dagen een aanzienlijke hoeveelheid aan Bitcoin hebben verkocht.

Bitcoin whales, ofwel vermogende individuen die grote hoeveelheden BTC bezitten, hebben niet noodzakelijk een shortpositie in BTC omdat ze bearish zijn. Veel whales geven er de voorkeur aan om tijdens een bull run winst te maken en onderweg posities op te bouwen. Dit komt doordat whales aanzienlijk grotere posities verhandelen dan de meeste detailhandelaren. Whales zijn op zoek naar liquiditeit. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar een grote vraag van kopers om hun posities te verkopen of aan te passen.

De Bitcoin heeft de neiging om zich te herstellen na een door whales veroorzaakte uitverkoop, omdat het de verkoopdruk op de crypto valuta op korte tot middellange termijn vermindert.

Hoewel de Bitcoin markt op het moment steeds meer in balans is tussen detailhandelaren, instellingen en whales, hebben vermogen individuen nog steeds veel invloed op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *