cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Man gebruikte supercomputer om cryptocurrency te verdienen

Een man uit Australie is door die regereing veroordeeld voor het minen van cryptocurreny met een zogenaamde supercomputer. Jonathan Khoo kwam onder een celstraf van maximaal 10 jaar uit, hij kreeg een taakstraf van 300 uur.

Khoo ging niet op jacht naar nieuwe bitcoin (BTC), maar richtte zich op het minen van onder andere Ethereum en Monero. Het snode plannetje bracht echter weinig geld in het laatje. Hij verdiende nog geen 10.000 Australische dollars (omgerekend ruim 6.000 euro), terwijl het de overheid veel meer geld kostte.

De 34-jarige Australiër had toegang tot supercomputers van de ‘Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization’, een Australische overheidsorganisatie die zich richt op wetenschappelijk onderzoek.

De supercomputer werd normaal gesproken gebruikt voor belangrijk onderzoek voor het land. Denk bijvoorbeeld aan medisch onderzoek en het analyseren van het klimaat. De streken van Khoo hebben de overheid zo’n 76.000 Australische dollar gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *