cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Bitcoin populair in Egypte, coronacrisis zorgt voor 16.000 geïnteresseerden

De coronacrisis dompt vele landen in een diepe crisis en ook Egypte wordt hierbij niet gespaard. Door de grote werkloosheid zoeken de mensen daar nu naar alternatieven om geld te verdienen.

De werkloosheid steeg in het Noord-Afrikaanse land van 7,7% in het eerste kwartaal van 2020 naar 9,6% in het tweede kwartaal. Dat betekent dat meer dan een half miljoen Egyptenaren hun baan hebben verloren, volgens de laatste cijfers van het Egyptian Central Agency for Public Mobilization and Statistics.

Muhammad Abd el-Baseer, een miner en lid van de Bitcoin Egypt Community, zei dat verschillende factoren er voor zorgden dat mensen zich bezig gingen houden met Bitcoin.

Hij legt uit dat mensen vanuit huis moeten werken, minder uren maken en last hebben van de avondklok. Het levert veel extra tijd op, wat een deel van de Egyptenaren in Bitcoin stopt. De nieuwssite beschrijft hoe aannemers die zonder werk kwamen te zitten en profijt hadden van de stijging van Bitcoin doordat ze (toevallig) precies op het goede moment instapten.

El-Baseer schat dat meer dan 16.000 Egyptenaren zich bij de Bitcoin Egypt Community hebben aangesloten. In de praktijk ligt dat getal hoger, omdat veel van deze mensen hun vrienden en familie leren hoe ze in Bitcoin kunnen investeren.

Een andere reden voor de groei is volgens econoom Ahmed Shuair het feit dat brokers meer legitimiteit hebben gekregen. Ze kunnen nu de balans van de klanten garanderen omdat ze zijn aangesloten bij grotere netwerken zoals VISA en MasterCard. Voorheen zorgde de lokale infrastructuur nog wel eens voor problemen. Door deze integratie zijn volgens Shuair de ATM’s ook aantrekkelijker om te gebruiken.

Aan de ene kant is dit mooi nieuws natuurlijk. Aan de andere kant is er ook bezorgdheid, omdat deze groep een makkelijk doelwit kan zijn van fraude, door het ontbreken van de juiste wetgeving. Volgens Al-Monitor zit er wel een wet aan te komen. Deze moet verduidelijken wat omtrent cryptocurrency’s wel en niet legaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *