cryptotoekomst

Bitcoin, Ethereum of andere Altcoins? Je vind het hier!

Meer dan 40 Duitse banken willen crypto diensten gaan aanbieden

Sinds 1 januari is er een nieuwe wet in Duitsland actief rondom witwassen en terrorismebestrijding. De nieuwe regels zijn het gevolg van de implementatie van de de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, een proces dat voor 10 januari in alle lidstaten afgerond had moeten zijn. In Nederland is dat overigens niet gelukt.

Gevestigde financiële instellingen zijn tevreden met de nieuwe regelgeving omdat de kaders waarbinnen zij mogen opereren een stuk duidelijker zijn geworden. Bedrijven die al een licentie hebben, kunnen hun productassortiment zonder veel moeite verbreden. En bedrijven die over voldoende middelen beschikken kunnen de aanvraag van zo’n licentie beter verantwoorden.

Volgens de Duitse overheid heeft BaFin, de Duitse toezichthouder voor de financiële markten, van meer dan 40 banken te horen gekregen dat ze interesse hebben om met diensten rondom cryptovaluta en andere digitale assets aan de slag te gaan. Dat ze bank- en opslagdiensten rondom deze assets mogen aanbieden is daarin doorslaggevend.

“We zijn de afgelopen anderhalf jaar intensief bezig geweest met onderwerpen rondom crypto”, vertelt Michael Offermann, bestuurder van de Duitse solarisBank. “Nu is het een goed moment om ermee te starten. We zijn tenslotte een commerciële bank, geen onderzoeksinstelling.”

Het getal 40 verdient overigens nog context. BaFin houdt toezicht op 2.700 banken, 800 financiële dienstverleners, en meer dan 700 verzekeraars. De groep banken met interesse representeert dus slechts 1,5% van het totale aantal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *